Българският шампион Лудогорец и словенският шампион Марибор ще трябва да определят кой от двата отбора ще влязат в групите на Лига Европа. Двата тима излизат един срещу друг в четвъртък в Словения, след като първата среща в Разград завърши 0:0.

Двамата треньори Стойчо Стоев и Дарко Миланич направиха ротации в своите състави за шампионатните мачове със Славия и НК Браво. Разликата в подходите обаче е убийствена. Стойчо Стойев направи 9 промени срещу само 1 на своя колега Миланич.

Треньорът на Лудогорец е категоричен в решението си да даде почивка на футболистите, които играха в първата среща. Спокойно може да кажем, че само липсата на алтернатива на определени позиции оставиха двама футболисти и в мача срещу Славия. Това са Антон Недялков и Дан Битон. Недялков няма реален заместник като ляв краен бранител и това принуждава национала да играе в повечето от мачовете. Опитите на Стойчо Стоев да му намери заместник за момента удрят на камък. Подобна ситуация се получи и с Дан Битон. Израелецът се превърна в единствено решение за позицията на плеймекъра заради вътрешноклубното наказание на Марселиньо. Бразилецът получи почивка, което почти сигурно означава, че ще бъде титуляр в четвъртък. Днешният избор на Стоев означава, че срещу Марибор треньорът почти сигурно е заложи на голям процент от футболистите, които взеха участие и в първия плейоф.

Любопитен е подходът на Дарко Миланич. Той избра 10 от своите футболисти, които играха срещу Лудогорец да започнат мача срещу НК Браво. Единственият отсъстваш е румънеца Александру Крецу, който е и извън групата за мача. Неговото място заема Алекс Пихлер, който бе резерва срещу Лудогорец.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS