Антонио Рюдигер е в брилянтна форма и е твърд титуляр за Реал Мадрид и германския национален отбор по футбол, но завръщането в страната му донесе и проблем, който датира от преди две седмици.

Защитникът на Реал изпрати послание в началото на постите за Рамадан и поздрави всички вярващи мюсюлмани, но известният журналист Джулиан Райхелт обвини защитника, че жестът му е познат символ на радикални ислямистки групи.

Тази реакция на журналиста предизвика буря в Германия, така че сега самият футболист, както и Германската федерация, направиха официални съобщения.

Рюдигер обяви, че е завел дело срещу журналиста в съд в Берлин за "обида и клевета", а Федерацията застана зад своя футболист и обяви, че журналистът разпространява език на омразата.

Заради представения официален доклад германският съд ще има работа по тази тема в близко бъдеще, но журналистът не се страхува от окончателната присъда, който отново се обади с нова реакция и обяви, че има основателни причини за подобно тълкуване на жеста на Рюдигер.

Според Райхелт радикалните ислямистки групи вдигат пръст, за да отпразнуват смъртта на своите жертви, така че той моли публичните личности да бъдат много внимателни, когато публикуват каквото и да е съдържание в социалните медии.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS