Световният шампион във версиите WBA, WBO, IBF и IBO в свръхтежка категория Анди Руис продължава да се дърпа за реванш срещу Антъни Джошуа в Саудитска Арабия. По-рано през седмицата бе обявено, че дългоочакваният двубой ще бъде на 7 декември. В свое видео в социалните мрежи Руис продължава да настоява срещата да се проведе “на негов терен”, а именно - в САЩ. 

“Джошуа ще получи своя реванш, но искам да стане по моя начин”, каза Руис във видеото в Инстаграм. “Искам двубоят да е в САЩ”, добави боксьорът.

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн също се изказа по темата. Той разкри, че британският боксьор е стоял зад идеята мачът да бъде изигран в Саудитска Арабия. “Той не се притеснява от местата, на които отива и не мисли, че това рискува репутацията му. Той винаги е искал да се бие по цял свят и да популяризира спорта”, допълни англичанинът.

Анди Руис шокира света, като победи Джошуа и отне поясите му в Ню Йорк през юни. Еди Хърн разказа, че преди първия мач бил подписан договор, осигуряващ реванш за британеца при евентуално поражение.  “Руис на 100% ще уважи договора, не се съмнявам”. С тези думи Хърн успокои феновете на бокса.