Някои руски тенисисти все още не знаят дали ще бъдат одобрени за участие на третия за сезона турнир от Големия шлем „Уимбълдън“. Проблемът идва от там, че има закъснение в обработката на визите за играчи от Беларус и Русия, които са длъжни да имат такива, ако искат да влязат на границата на Великобритания. Откритото първенство на Великобритания започва след по-малко от месец – на 3-и юли.

Двама от загрижените са смятаната за един от най-вълнуващите таланти на женския тенис Мира Андреева, както и световният номер 2 при мъжете Даниил Медведев.

Според агенти на играчи обработката на визите за жители на Русия и Беларус отнема минимум 6 седмици, а често и повече, тъй като се извършват допълнителни проверки за сигурност на двете нации, отговорни за войната в Украйна. Известно е също така, че за жители на тези две страни не е възможна експресна услуга, която да ускори процеса.

Въпреки това, много от руските тенисисти са жители на страни като Испания и Дубай и могат да пътуват с паспорти от Европейския съюз или Обединените арабски емирства.

През тази година, за разлика от миналата, „Уимбълдън“ и останалите турнири на британска територия са принудени отново да приемат играчи от Русия и Беларус, ако организаторите им не искат да бъдат санкционирани.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS