Рууни и играчите на Дарби се съгласиха да им забавят заплатите


Легендата на Манчестър Юнайтед и капитан на Дарби Каунти Уейн Рууни и неговите съотборници се съгласиха клубът да забави заплатите им. Мярката е взета, за да бъдат намалени финансовите загуби на тима заради пандемията от коронавирус.

Рууни възропта срещу намаляването на заплатите

Според английските медии Рууни и компания са приели предложението на ръководството възнагражденията им да бъдат изплатени на половина, а останалите 50% да бъдат отложени във времето. Шефовете на Дарби благодариха на всички съгласили се с мярката.

"Играчите от първия отбор доброволно се съгласиха на съществено отлагане на изплащане на възнагражденията им. Всички са напълно ангажирани да помогнат. Мерките бяха договорени като част от текущата работа за защита на бъдещето на клуба, на служителите и на всички засегнати през тези безпрецедентни времена. Клубът специално би искал да благодари на Рууни и Къртис Дейвис, представител на Асоциацията на професионалните футболисти, за тяхната помощ и подкрепа", се казва в изявление на "овните".

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още