С мотивиращ урок по българска история и трибагреници изпратиха на Европейско националите за юноши U17

dsport.bg

С мотивираща лекция, проведена от сдружение „Българска история“, бе изпратен за участието си на Европейското първенство националният отбор по волейбол за юноши под 17 години. Момчетата на селекционера Виктор Карагьозов, както и целият треньорски щаб, присъстваха на специален урок, проведен в заседателната зала на спортна зала "Левски София".

По инициатива на Давид Давидов - вицепрезидент на Българска федерация по волейбол, и Владимир Николов - координатор на националните отбори, ще бъде създадена традиция - националните отбори за момчета и за момичета в различните възрасти да имат възможност да присъстват на интерактивни и увлекателни уроци, проведени от сдружение "Българска история". Чрез тях те ще могат да обогатят познанията си за личности и събития, каращи ни да се гордеем със своята българска идентичност.

Идеята за допълнително личностно развитие на талантливите български волейболисти е обвързана и с научаване на важни факти - поводи за повишаване на националното самочувствие. С подбрани интересни видеа и увлекателни разкази волейболистите ще могат да се пренасят в близкото и далечното минало - да получават знания и да намират още примери и поводи да се борят с гордост за България.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев присъства лично на първия урок по българска история заедно с младите ни национали до 17г.  

Марио Мишев - съосновател на „Българска История“, постави акцента на лекцията върху личностите на Дончо Колев (Дан Колов), Пенчо Семов и ген. Владимир Вазов.

След края на събитието и непосредствено преди заминаването на отбора за Албания, където от 10 до 18 юли ще се проведе Европейското първенство за родените през 2005 и 2006 г., момчетата на Виктор Карагьозов получиха и по едно българско знаме . Подариха им ги лично Любомир Ганев и Давид Давидов.

Любо Ганев пожела здраве и успех на националите ни, които през март станаха балкански шампиони до 17 г. и се класираха директно за Евроволей 2021.

Ръководителите на Българска федерация по волейбол изказаха искрени благодарности към Марио Мишев и екипа на „Българска история“ за ентусиазма, с който приеха да реализират тази идея, както и готовността им заедно да я превърнат в традиция.

Състав на България U17 за Европейското първенство:

Разпределители:

Рангел Витеков

Симеон Николов

Посрещачи:

Александър Къндев

Кристиян Андреев

Александър Шопов

Диагонали:

Кристиян Титрийски

Георги Бъчваров

Централни блокировачи:

Стилиан Делибосов

Иван Сарафов

Константин Козелов

Либеро

Константин Чипев

Любомир Стаменов

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ