Съдът отхвърли жалбата на Реал Мадрид срещу Ла Лига

dsport.bg

Върховният съд в испанската столица Мадрид е отхвърлил жалбата на Реал Мадрид срещу изменението на Устава и Общия правилник относно приходите от телевизионни права за футболните клубове, което бе одобрено през декември 2015 г. от Върховния съвет по спорта. Това съобщиха представители на Ла Лига.

От „кралския клуб“ възроптаха срещу разпределението на печалбите от телевизионните права на първенството, които за сезон 2015/16 възлизат на 350 милиона евро.

Според Ла Лига: „въпреки че част от доходите са получени главно заради участието на Реал Мадрид, това не означава, че клубът трябва да се ползва с преференции спрямо останалите отбори в първенството“. 

От Испанската футболна лига обявиха и че е възможно от „кралския клуб“ да се опитат да спънат промените в разпределението на печалбата от телевизионните права по всякакви юридически пътища, което би било в ущърб на останалите тимове.

Освен че жалбата на Реал Мадрид е била отхвърлена, съдът е постановил и „лос меренгес“ да платят всички разноски по делото, включително и тези на Ла Лига.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още