Софийският градски съд е прекратил дело срещу легитимността на избрания на конгреса през 2021 година президент на БФС Борислав Михайлов и Изпълкома на футболната централа на конгреса..

Делото е заведено от два футболни клуба – ФК Венци (град Искър, област Плевен) и ФК Русокастро (област Бургас), срещу проведения на 12 октомври 2021 година конгрес на БФС, на който Михайлов спечели срещу прекия си конкурент Димитър Бербатов.

То е прекратено, тъй като въпросните "два клуба са изключени като членове на БФС и нямат правен интерес да водят това дело", уточниха за БТА от Софийски градски съд. Въпросните аматьорски клубове имат възможността да обжалват решението от днес в седемдневен срок пред Апелативния съд.

През януари тази година Софийският апелативен съд призна избора на Михайлов му за законен, след като преди това Софийски градски съд бе спрял вписването на ръководството на БФС. Това се случи по делото на Футболен клуб Балкан Варвара. Това дело обаче предстои да се гледа на трета инстанция - Върховен касационен съд, което значи, че процедурата все още не е приключила.

На следващ етап се очаква решение на по-горни инсатници по двете дела и ако те бъдат потвърдени може да се счита изборът на  Борислав Михайлов за президент на БФС, с редовен четиригодишен мандат стартирал на 12.10.2021 година, за легитимен.

Инфантино бе преизбран начело на ФИФА

Борислав Михайлов взе участие в 73-тия редовен Конгрес на ФИФА

Стоичков: Честито на Инфантино! Вярвам, че третият му мандат ще е още по-успешен

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS