Сагата с варненските лекоатлети приключва в петък

Добри Атанасов Добри Атанасов

Кога ще могат варненските лекоатлети да водят пълноценни занимания в нормални часове на пистата на спортен комплекс Локомотив ? Това е въпросът, на който отговор вероятно ще се получи този петък. 
Точно тогава за 10:00 часа е предвидена среща в Юнашкия салон във Варна. Тя ще бъде между представителите на лекоатлетическите клубове в града, футболния Спартак Варна и Община Варна.  
 
Припомняме, че на 26 май състезателите на лекоатлетическите клубове във Варна \СКЛА Евър, Черно море Атлетик, Супер спорт, Тангра\ не са били допуснати допуснати до пистата, като са им били връчени уведомления от страна на пазача, че могат да използват съоръжението единствено от 12:00 до 15:00 часа и след 20:00 часа. 
Това са часове, които не удовлетворят атлетите, още повече голяма част от тях са ученици, включително и в Спортното училище, където им са предвидени по две тренировки-сутрин и след обяд. Спортен комплекс Локомотив се стопанисва от футболния Спартак Варна, но любопитна подробност е, че останалите клюбове, трениращи там имат действащи договори с общината за ползване на базата.
На предстоящата среща в петък този проблем трябва да бъде решен. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук