Сакай си призна: Да, хванах се за оградата

| Бойни спортове, Спорт

Съперникът на Благой Иванов - бразилецът Аугусто Сакай си призна, че е нарушил правилата в боя помежду им тази нощ. Той обаче заяви, че това не е било решаващо за крайния изход.

Съдийско решение отново лиши Багата от успех

Спорният момент дойде в третия рунд на равностойния двубой. Багата бе напът майсторски да осъществи втория си тейкдаун, но Сакай се задържа за оградата и се опази от поваляне. А това е нарушение на правилника, което заслужава отнемане на една точка. Такова наказание щеше да наклони везните в полза на българина при съдийското решение, но реферът в октагона Джейсън Хързог само устно направи забележка на Сакай.

"Хванах се за оградата без да искам, беше инстинктивно и никога не бих направил съзнателно такова нещо. Но това нямаше значение, защото аз спечелих. Винаги искам да нокаутирам опонентите си, но знаех, че той е много корав и трябваше да покажа уважение. Според мен е лудост, че единият съдия оцени двубоя 30-27 за него", коментира бразилецът.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още