Българските волейболисти Светослав Гоцев и Теодор Салпаров, минути, след като България победи Португалия с 3:1 гейма, споделиха, че Франция е много труден съперник за България, но преди няколко месеца сме го побеждавали и нищо не пречи и сега да го направим. Центърът Гоцев не пропусна да благодари на феновете за подкрепата и се надява, че срещу Франция и Италия ще има още повече български привърженици в залата.

Изказванията на Салпаров и Гоцев

Теодор Салпаров: „Почти всички взеха участие в днешния мач, защото беше много напрегнат. Най-хубавото е, че победихме с 3:1 и се класирахме на осминафиналите. Няма да бъде лесно (срещу фаворитите в групата Франция и Италия). Срещу Франция винаги играем много трудно, много неудобен съперник за нас. Много грамотно играят на блок-защита и играят изключително до момента в турнира. Пред собствена публика показват най-доброто, на което са способни и ще бъде тежко, но аз смятам, че играем малко по-освободено, защото все пак те са фаворити в мача. Един път сме ги побеждавали преди няколко месеца в Лигата на нациите. Защо да не го направим и тук?“

Светослав Гоцев: „Трети мач подред за нас, имаше известна степен на умора. Португалия вчера не игра. Днес те бяха по-отпочинали, но важното е, че завъртяхме отбора, влезнаха и други, помогнаха и 3:1, което е най-положителното. Продължаваме напред. Благодаря за подкрепата (на феновете). Наистина се усеща тяхното присъствие в залата. Надявам се в следващите мачове да бъдат (феновете) още и още“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS