Волейболистите ни под 19 години са в Топ 8 на Световното първенство, но мечтаят и вярват, че може да стигнат много по-напред. Специално за Дарик радио и dsport.bg от Тунис тийммениджърът на националния ни отбор Николай Григоров – Коко сподели как се елиминира Бразилия на 1/8-финал и как успешната работа на щаба на Пламен Христов води до успехи в най-важните мачове.

„Влизането в Топ 8 е плод на дългогодишна работа - от Европейското първенство в Чехия преди 2 години, където спечелихме квотата си за този форум, израстване на момчетата в клубовете, градация в контролите и добра работа между федерациите на България и Тунис със съвместната ни подготовка преди старта на Мондиала“, бяха първите думи на Коко Григоров. Самият той се върна там, където преди 25 години стана шампион с Африкан. Като бронзов медалист от Кайро се радва на ежедневни визити и интерес от бивши колеги, които изказват възхищението си от работата с юношите ни под 19 години.

Снощи България, която влезе в 1/8-финалите на Световното като четвърти тим от своята група, елиминира Бразилия – лидер и победител в своя поток. Класирането за ¼-финалите доиде след победа с 3:2 гейма над селесао, а довечера нашите играят с Аржентина.

„До сега най-силните ни мачове бяха с Колумбия и Бразилия. Поредицата от загуби, слабата ни игра в групата, несгодите, заболелите и включилите се нови играчи направиха така, че бразилците не можаха да видят силните ни страни и ги изненадахме. Ние бяхме по-хладнокръвни и търпеливи срещу селесао. Повече искахме победата докато по-силните физически бразилци прегоряха“, сподели още Коко Григоров като отбеляза как снощи в тайбрека нашите дръпнаха със 7:1 точки.

Българските волейболисти след самбата искат довечера успешно да изтанцуват и едно танго по потя към върха на Световното първенство под 19 в Тунис.

Още по темата, чуйте в интервюто с Николай Григоров – Коко.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS