Сър Джеки Стюарт призова FIA да вземе мерки за безопастността на пилотите

Смъртта на пилота Антоан Юбер във Формула 2 предизвика много коментари относно безопасността на пилотите. Сър Джеки Стюарт призова ръководството на FIA да обърне повече внимание на това.

Бившият световен шампион иска от ръководния орган да изслушва желанията на пилотите относно безопасността им.

„Казват, че слушат шофьорите, но не правят толкова, колкото трябва. Има Асоциация на водачите, но никой не ги слуша. Не питат тях или мен, а аз върша своята дейност извън нея. Не питат и мен, нито пилотите", заявява Стюарт пред Sportsmail

Според Стюарт друга причина за случилата се трагедия с 22-годишният французин е това, че до този момент не имало подобен случай въпреки тежките катастрофи.

„Имаше твърде много инциденти през последните 24 или 36 месеца, защото никога не е имало наказание до степента, в която видяхме този уикенд“, казва бившият състезател, визирайки катастрофата.

"Счупват се крила на болидите, коли хвърчат във въздуха. Това видяхме и в неделя с Макс Верстапен и Кими Райконен. Шофьорите вече трябва да са по-внимателни и да не мислят, че са защитени. Това може да бъде пробуждане. Не е изключено да се случи и нещо друго подобно", добърши Сър Джеки Стюарт. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още