Сари сериозно застрашен от коронавируса, от Юве правят всичко да го предпазят

| Италия

Ювентус е поставил треньора си Маурисио Сари под специален карантинен режим, за да го предпази от коронавируса, който внесе хаос в италианския шампион. Двама от футболистите на тима бяха диагностицирани с вируса. Първо, Даниеле Ругани, а преди часове Блес Матюиди също даде положителна проба.

Отново коронавирус в Ювентус

Даниеле Ругани излекуван от коронавируса

В резултат на това 121 играчи и хора от щаба бяха поставени под карантина.

Въпреки че Сари даде отрицателна проба за коронавирус, неговото здраве е изключително застрашено, ако се зарази. Причината е, че бившият мениджър на Челси е активен пушач.

Италианецът спада към групата на най-застрашените. Освен, че според някои сведения изпушва по 60 цигари на ден, в началото на сезона той изкара тежка пневмония. Болестта на дихателните пътища не му позволи да ръководи Ювентус през август и началото на септември миналата година.

С помощта на лекарския щаб на клуба, Сари успя да се възстанови, а към този момент същите медицински лица от Юве правят всичко възможно да предпазят специалиста от опасния коронавирус.

Серия А си постави краен срок – 9 май

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още