Сашо Чакмаков излезе с остра позиция след напускането си на ЦСКА

dsport.bg

Членът на Управителния съвет на ЦСКА Александър Чакмаков излезе с официална позиция по разразилата се в последните дни полемика с председателя на клуба Роберт Гергов. В нея Чакмаков обясни напускането си и зададе въпрос: „Кое внася повече напрежение в клуба - моето желание да не участвам в унищожаването на първия отбор или прекратяването на договорите на Маркъс Хамън, Брендън Йънг, Кейлъб Уесън, напускането на Георги Давидов и обявяването пред играчите за предстоящо сериозно намаление на заплатите?“.

Чакмаков също така обеща, че ще направи публична пресконференция след края на сезона, в която ще даде отчет за своята дейност в клуба през последните години.

През 2012-та година Чакмаков и Роберт Гергов възстановиха ЦСКА, като създадоха изцяло нов клуб, след като стария бе фалиран от гръцкия собственик Георгиус Стерянопулос. Ремонтираха и залата на стадион "Българска армия" най-вече благодарение на помощта на наследника на "червената" футболна легенда Нако Чакмаков.

Ето я цялата позиция на Сашо Чакмаков, която бе публикувана от БК ЦСКА:

"Той пита кой имал интерес да има напрежение в ЦСКА? Налага се да дам пояснение. Най-малко аз имам интерес да внасям напрежение в клуба, в който за 12 години само съм давал. Не съм взел една стотинка от ЦСКА!

Кое внася повече напрежение в клуба - моето желание да не участвам в унищожаването на първия отбор или прекратяването на договорите на Маркъс Хамън, Брендън Йънг, Кейлъб Уесън, напускането на Георги Давидов и обявяването пред играчите за предстоящо сериозно намаление на заплатите?

Една стотинка не съм взел от ЦСКА, нека Гергов ме опровергае, ако смята, че не е така. Повече няма да говоря, но след края на сезона ще дам обстойна пресконференция, на която ще покажа документи за всичките 12 години - за ремонта, за възнагражденията на играчи, треньори, за всичко. Обещавам пред цялата общественост да дам пълен отчет“.

БК ЦСКА ще го има, но идват трудни времена

Сашо Чакмаков напусна БК ЦСКА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ