САЩ остана без бейзбол!

dsport.bg

САЩ остана без една от любимите си игри за неопределено време. Бейзболната лига обяви локаут bleacherreport.com.

В сряда в полунощ изтече колективният договор на Асоциацията на играчите в лигата и нов не бе подписан, което доведе до блокирането на състезанията.

Лидерите на двете страни преговаряха интензивно в рамките на три дни и няколко месеца преди това. Те проведоха едва седемминутна среща в хотел в Тексас, на която бе решено лигата да блокира и да се прекратят всички трудови договори на играчите.

Това е деветия път в историята, когато МЛБ излиза в локаут. За последно това се случи през 1994 година, когато имаше стачка, а един сезон не бе завършен, а следващият бе отложен.

Следващият сезон на МЛБ трябва да започне в края на март или началото на месец април. Формално до тогава трябва да бъде подписан нов колективен трудов договор.

2 секунди преди края, пробив, кош и победа на Милуоки (ВИДЕО)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още