САЩ ваксинира всички спортисти, които ще участват на Олимпиадата в Пекин

dsport.bg

Олимпийският и параолимпийският комитет на САЩ е взел решение, с което налага ваксинация на всички спортисти, които искат да вземат участие на зимната Олимпиадата в Пекин през 2022 година.

„От 1 ноември 2021 г. целият персонал, спортистите и тези, които ще използват съоръженията на комитета, включително учебните центрове, трябва да бъдат ваксинирани срещу коронавируса. Това изискване важи и за цялата делегация на САЩ, която ще пътува за предстоящите олимпийски и параолимпийски игри. Тази стъпка ще ни помогне да създадем безопасна среда около спортистите и персонала на отбора на САЩ, а също така ще възстанови последователността в планирането, обучението и обслужването на спортистите“, се казва в изявлението на изпълнителния директор на USOPC Сара Хиршланд, цитирана от Ройтерс.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още