Саудитският принц вече официално е собственик на Нюкасъл

dsport.bg

Сделката между консорциума от Саудитска Арабия и Майк Ашли за продажбата на Нюкасъл вече официално е факт. Двете страни си стиснаха ръцете и така „свраките“ стават собственост на инвестиционния фонд, чийто председател е принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Сделката е на стойност 300 млн. паунда, като за нейното осъществяване бе потвърдено от Висшата лига, откъдето гарантираха, че  Саудитска Арабия няма да упражнява контрол над клуба.

Инвестиционната група, която е новият собственик на Нюкасъл, се ръководи от Фонда за публични инвестиции (PIF), като се очаква нейният първи ход да бъде смяната на треньора Стив Брус.

Все още не е взето решение кога ще бъде сменен Брус, тъй като консорциумът не иска да взема никакви колебливи решения, но се разбира, че един от приоритетите е да се реши кой ще поеме треньорския пост на „Сейнт Джеймсис парк“ занапред.

Управителят на „PIF“ Ясир Ал Румайян ще изпълнява функциите на председател на Нюкасъл. Миноритарните собственици на тима - Аманда Ставели и Джейми Рубен, които притежават 20 % от „свраките“, ще бъдат в борда на директорите на клуба.

По повод Ал Румайян заяви: „Изключително сме горди да станем новите собственици на Нюкасъл Юнайтед, който е един от най-известните клубове в английския футбол. Благодарим на феновете на Нюкасъл за тяхната изключително лоялна подкрепа през годините и сме развълнувани да работим заедно с тях“.

Обявяват сделката за Нюкасъл до часове

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още