Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е много доволен от футболистите си и тяхното отношение по време на Евро 2024.

„Много съм щастлив, че разполагам с тази страхотна група футболисти. Работим като екип, както винаги сме го правили. Винаги гледаме какво бихме могли да подобрим, както ние, като треньорски екип, така и при играчите. Начинът, по който тези 26 играчи се сближиха в тези няколко седмици, е страхотен и много специален. Почти половината от тези играчи нямат опит на международни форуми, но все пак 21 от тях вече бяха на терена, което ги свърза още повече“, заяви Саутгейт на пресконференцията преди 1/2-финала срещу Нидерландия.

Той отново говори за ситуацията с Люк Шоу: „Както знаете, Люк Шоу бе контузен през последните четири месеца и успя да се включи едва в последния мач, когато се представи добре. Трябва да решим дали той е готов да започне, но сме щастливи от завръщането му. От друга страна Киърън Трипиър ни носи баланс и бе важен за нас в последните седем или осем години“.

„Винаги се опитваме да следим и свежестта в отбора, както и баланса. Ще видим и къде ще ни отведе самия мач, защото понякога решенията зависят от развитието на срещата. Една от силните ни страни през годините бе, че не показвахме страх, но сега сякаш очакванията малко натежаха. Все пак е добре, че въпреки това намерихме начин да спечелим. Смятам, че това се промени донякъде срещу Швейцария, когато изглеждахме малко по-освободени с топката в крака“, каза още Саутгейт. 

„Едно от страхотните неща на този турнир е именно атмосферата по трибуните. Това е различно усещане за играчите в сравнение с последните турнири. Добавя различно усещане и интензивност. Сигурен съм, че те ще чуват нашите фенове“, завърши селекционерът на „трите лъва“.

Треньорите на Евро 2024 в надпревара за рекорди и индивидуални постижения

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS