Унизителната загуба с 0:4 като домакин на Унгария със сигурност няма да се изтрие от визитката на Гарет Саутгейт, който трябваше да обяснява причините за този разгром.

„Тежка вечер. Отговорността е моя. В хода на мача направих промени в атаката, заради които започнахме да играем прекалено открито. Нося вината за слабото ни представяне във всички 4 мача. Опитах се да внеса баланс в отбора, като дам шанс на някои от по-младите футболисти. Истината е, че и в двете срещи с Унгария не бяхме достатъчно добри и бяхме наказани”, каза селекционерът на Англия след мача на „Молиню“.

„Днес започнахме добре, но първият гол ни лиши от необходимата увереност. След почивката създадохме няколко положения, но получихме втори гол, който много повлия на настроението ни. За младите това е ценен опит. Може би им възложих прекалено голяма отговорност срещу силен отбор, какъвто е Унгария“, заяви още Саутгейт.

Специалистът призова за подкрепа от публиката, въпреки представянето на „трите лъва“: „Разбирам реакцията на феновете. Най-важното е те да не спират да ни подкрепят. Младите ще стават все по-добри. Мое задължение е да защитавам футболистите, както и да отговарям за резултатите“.

Англия яде бой от Унгария така, както не беше го правил от близо век

Огромен резил! Англия падна с 4 гола от Унгария у дома

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS