Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт опита по всякакъв начин да накара тимът да е максимално фокусиран преди първия си мач на Евро 2024, който е срещу Сърбия.

„Работя на тази работа от осем години, разбирам каква е ситуацията. Всеки, който е бил на такава работа, е преживял същото. Опитвам се да подготвя отбора по възможно най-добрия начин и очакваме с нетърпение началото на турнира“, каза на пресконференция Саутгейт.

Той коментира и изминалите до момента мачове: „Видяхте Германия да играе по страхотен начин снощи, Испания днес срещу Хърватия. Има много добри отбори в този турнир. Трябва да бъдем изключителни, за да преминем през групата и да имаме възможност да отидем по-нататък“.

„Изключително съм развълнуван – да изведеш страната си на голям турнир е невероятна чест, голяма привилегия. Също толкова вълнуващо е, колкото беше преди в Русия, ако не и повече“, не скри вълнението си наставникът.

Саутгейт коментира и евентуалната двойка централни защитници Джон Стоунс – Марк Гуехи: „Те тренираха заедно всеки ден в навечерието на този турнир. Сигурен съм, че те ще се чувстват много комфортно един с друг и ще разберат точно какви са техните роли“.

Албания вкара най-бързия гол на Европейски първенства

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS