Представителите на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев официално са поискали удължаване на срока, в който да имат възможността за преговори за договаряне на мача помежду им за световната титла на IBF.

За това нещо в понеделник намекна и мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев в интервю за dsport и Дарик. Часове по-късно пък това желание е било внесено и в IBF.

Мениджърът на Кобрата специално за dsport: Катарците са много агресивни, но Джошуа се страхува да е далеч от дома

Първоначално срокът за преговори бе до 11 януари като бе удължен до края на месеца. Сега обаче двете страни са поискали още две седмици до 14 февруари. Смята се, че от организацията ще уважат желанието им. Подобно удължаване се иска в случай, че преговорите вървят добре и има нужда да се изяснят дребни детайли.

Както вече многократно стана ясно, единствената въпросителна е къде ще се проведе мачът. Гоцев разкри, че има много силна оферта от Доха. Истанбул също е с добри шансове, но главната пречка е, че желанието на самия Джошуа е да се бие на територията на Великобритания.

„Имаме огромен прогрес и се доближаваме до финализиране на сделката“, обяви в понеделник Еди Хърн пред ESPN.

Ако случайно двете страни не се споразумеят, тогава ще се проведе търг на сляпо за определяне на най-добрата оферта. В такъв случай Джошуа ще вземе 65% от приходите, а Пулев като претендент 35%.

Хърн заплаши Пулев: Ако не иска да се бие на наша територия, няма да има мач!

Гоцев: Джошуа се страхува от Кобрата, не иска да се бие в Истанбул

В Англия: До дни обявяват мача на Пулев срещу Джошуа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS