Шейх Ясим спечели надпреварата за придобиването на Манчестър Юнайтед, съобщават в Катар. Скоро се очаква да бъде оповестена официалната информация за продажбата на клуба, който ще бъде поет от бившия катарски премиер Ясим Бин ал-Тани за рекордните 6 милиарда паунда.

Той участва в битката за Юнайтед със сър Джим Ратклиф, който очевидно със своята компания iNEOS загуби битката на самия финал.

Разликата между тези двама инвеститори беше, че катарците искаха абсолютен контрол над клуба и предложиха пакет от 6 милиарда паунда за 100% дял в клуба, докато сър Джим Ратклиф предложи нещо от порядъка на 4,5 милиарда паунда, за да си осигури 70% от клубните акции, а останалите 30% да принадлежат на семейство Глейзър.

Семейството, което притежава Манчестър Юнайтед от 2005 г., очевидно ще приеме предложението на шейха, така че скоро трябва официално да бъде потвърдена продажбата на „червените дяволи“.

Според вестник „Al-Watan“, собственост на бащата на шейх Ясим, офертата от Катар за Манчестър Юнайтед е успешна.

Изданието пише, че след „успешни преговори скоро ще пристигне съобщение за поглъщането на клуба от страна на шейх Ясим“.

Надпреварата за поглъщането на „червените дяволи“ най-накрая ще достигне кулминацията си след седем месеца наддаване.

Как ще изглежда Манчестър Юнайтед, ако шейхът купи клуба?

Катарският желаещ за Ман Юнайтед: Искаме да върнем предишната му слава и да го направим най-добрият в света

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS