Сдружение Ботев Пловдив вярва, че една от важните задачи на новото правителство трябва да са спортните бази

dsport.bg

Сдружение Ботев Пловдив, което държи златната акция в клуба коментира публикацията на депутата проф. Андрей Чорбанов, изразена в социалните мрежи след футболната среща между Левски и „канарчетата“. В позицията се казва, че силно възмущение са предизвикали „не толкова фенските пристрастия и не дотам грамотния изказ на популярен български учен, колкото заявеното скандално мнение на народен представител в българския парламент по изключително сериозна тема, каквато са базите на спортните клубове.”

От сдружението считат, че е недопустимо по подобен безотговорен начин депутат да руши авторитета на Народното събрание и на политическата партия, която представлява.

Сдружение Ботев Пловдив вярва, че една от важните задачи на новото правителство трябва да са спортните бази - общинска и държавна собственост, както и формиране на стратегия за тяхното развитие.

В тази категория попада и строящият се стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за който “жълто-черната” общност отдавна настоява за прозрачност и отчетност за изразходваните обществени средства, спазване на строителните нормативи и срокове, както и ясен ангажимент и поставяне на краен срок за пълното завършване на обекта. Още повече, че според член 52, ал. 3 от Конституцията ни „държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма“.

Припомняме, че професор Чорбанов, депутат от "Има такъв народ", използва социалните мрежи, за да пусне емоционален коментар по адрес на Ботев Пловдив след победата на Левски.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още