Секретарят на СТК: Веднъж преместихме дербито заради Юнайтед-Ливърпул

Георги Атанасов Георги Атанасов

Секретарят на спортно-техническата комисия Неделчо Михайлов говори пред медиите за вземането на решенията от съдиите и прозрачността при взимане на решения по спорни казуси, както и за изготвянето на програмата на родното първенство. 

"Налагането на наказание е в съответствие от доклада на главния съдия. Той няма и много право на размисъл. Опитали сме да обхванем всички нарушения, специално жълтите и червени картони. От там се отива в Дисциплинарната комисия, а всичко е свързано с дисциплинарния правилник. Нарушенията са в игрова и неигрова ситуация, в игрова обстановка са по-леки, защото при другите се приема, че е умишлено. Такава книжка и ФИФА няма, защото там нямат така разграфено неспортстменско поведение. Там се приема друг начин на работа."

"За програмата, как може БФС да прави мачове в тоя студ? При изготвянето й, първото нещо, с което се съобразяваме е календара на ФИФА, който е почти неизменим. Ние трябва да вместим всичките наши 36 кръга и 6 кръга за Купата на България. Това прави 42 седмици. Някакси трудно можем да разтеглим годината. Самата инфраструктура на стадионите ни не позволява да има мачове по Коледа и Нова година, както в Англия. Ние изчакваме и кога ще излязат английските мачове, за да можем да направим нашите. Защото ние веднъж бяхме пуснали програма и излезе, че Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще играят по времето на Левски и ЦСКА. Заради това ние променихме нашата, защото не можем английския часа" завърши Неделчо Михайлов. 


 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още