Секс скандал е причината Неймар и "Nike" да се разделят

dsport.bg

Неймар и "Nike" са прекратили сътрудничеството си заради пореден секс скандал, свързан със звездата, твърди "Wall Street Journal”. Двете страни се разделиха през септември миналата година, въпреки че имаше още година от договора на стойност 79 млн. паунда. От американската компания не оповестиха причината за раздялата, а от лагера на бразилеца заявиха, че е бизнес решение.
Оказва се обаче, че нещата са далеч по-сериозни, след като "Wall Street Journal" смята, че Неймар е отказал да сътрудничи по обвинение срещу него за сексуално посегателство. Според информацията нападателят е опитал да принуди 29-годишна служителка на "Nike" да му направи орална любов. Това се е случило през 2016 г. в Ню Йорк по време на промоционално събитие на компанията. Юношата на Сатнос отрича тези обвинения.

Служителката на "Nike" е подала официално оплакване през 2018 г. и е започнало разследване на следващата година. Оттогава американската компания започна да изкючва Неймар от своите маркетингови кампании. Впоследствие той подписа договор с "Puma" за 23 млн. паунда.

Това не е първи случай, в който Неймар се замесва в секс скандал. Преди две години той беше обвинен в изнасилване от момиче, с което се запознал в "Instagram". Тя била поканена от него в Париж, където твърди, че футболистът е упражнил насилие над нея.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още