Дания ще срещне Сърбия в третия кръг от груповата фаза на Европейското първенство, а селекционерът Каспер Хюлманд подчерта, че би предпочел отборът да избегне второто място в групата и да продължи на осминафиналите като трети. Причината е ясна, вторият от тази група на осминафиналите отива при победителя от група А, който най-вероятно ще бъде Германия.

„Ако можех да избирам, разбира се, че би било по-добре да сме трети, отколкото втори в групата. Ще получим допълнителна почивка, но също така ще избегнем Германия. Разбира се, бихме искали да победим Сърбия и да сме първи в групата, но дори и да завършим трети, няма да се оплакваме“, каза Хюлманд.

Шансовете Дания да отиде като трети национален отбор се свеждат до теория, за да се случи подобно нещо ще трябва равенство в мача със Сърбия, но и Словения да изненада фаворита Англия във втория мач от групата .

„Равенството би било най-добрият резултат за нас, но не искаме да влизаме в мача без желание за победа. Трябва да излезем на терена и да победим Сърбия”, каза селекционерът на Дания.

Датските футболисти отказаха увеличението на заплатите, за да получават същото възнаграждение като футболистките

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS