Селекционерът на Италия иска да не се подновява Серия А

Селекционерът на Италия Роберто Манчини сподели, че за него и представителния тим ще бъде по-добре, ако Серия А не бъде подновена. Както е известно надпреварата бе прекратена заради пандемията от коронавирус.

Манчини обаче е категоричен, че ако първенството не бъде подновено това ще се отрази добре на играчите в националния тим. 

Селекционерът на Италия: Балотели има място в националния отбор

"Като селекционер на Италия бих казал, може да е егоистично, ако Серия А се не се възобнови ще е по-добре, защото няма да има толкова много мачове през лятото и футболистите ще могат да си починат. Тогава и играчите ще бъдат по-податливи към контузии. Въпреки това знам, че те нямат търпение да се върнат на терена и се надявам да могат да го направят съвсем скоро. Нека бъдем честни, аз също съм замръзнал, седим си вкъщи от 60 дни и те са достатъчни някой да полудее. Предстои ни натоварен септември с мачовете от Лигата на нациите и квалификациите за Световното първенство през 2022 година. Няма да е лесно и може да ни се наложи да извикаме повече от 23-24 футболисти. Надявам се тимът да продължи да играе с това качество, което хората обичат и разбира се да е печелившо", каза Манчини пред "Gazzetta dello Sport".
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още