Сензационно предложение в Англия - сезонът да се доиграе в Китай

Собственик на клуб от Висшата лига е предложим сезонът да се доиграе в Китай, разкрива английската преса. Очаква се днес да се проведе видеоконференция, на която клубовете в Англия да вземат решение какви стъпки да предприемат от тук нататък.

Принудително намаляват заплатите на всички футболисти от Висшата лига

Един от собствениците на клубове е дал идеята, която едва ли ще бъде приета. Тя се базира най-вече на инфраструктурата в Китай, която би позволила да се проведат мачовете от Висшата лига, а и в момента там се справиха с борбата с коронавируса. Тази възможност ще отвори съоръженията на отборите от Висшата лига, които да могат да се използват за спешни случаи от местните власти.

Според повечето клубове идеята за Китай изглежда нереализируема. Ще се обсъждат варианти за мачове при закрити врата или мачове, които да се състоят само на няколко места във Великобритания, а отборите да бъдат настанени в хотели.

Една от основните цели за възобновяване на шампионата са загубите, които клубовете търпят от телевизионни права. Те могат да са в порядъка на 762 млн. паунда, ако първенството бъде прекратено в този момент.

Нападател на Ман Юнайтед трогна социалните мрежи, отговори на писмо от 6-годишен фен

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още