Треньорът на Порто Серджо Консейсао има две мисии – да бъде добър треньор и същевременно добър баща. Със сигурност в определени моменти той трябва да съчетава и едното, и другото по време на тренировките на Порто, тъй като един от четиримата му синове Франсиско играе за неговия отбор. Всъщност и четиримата му синове опитват да бъдат футболисти, но именно Франсиско се справя най-добре. 18-годишният талант обаче със сигурност не се радва на по-снизходително отношение от баща си. Чико Консейсао трябва да прави големи жертви, за да играе в Порто.

Една от най-трудните задачи е отслабването. „Съветът бе прост. Гладен ли си? Е, пий вода!“, разкрива брат му Родриго.

Той говори за жертвите на брат си по време на интервю за телевизия Channel 11: "Той започна да бяга по 14 или 15 километра, за да стане играчът, който е днес, защото трябваше да свали тези килограми. Той направи много жертви и все още го прави днес, защото не е лесно да се поддържа много строга диета. Понякога той не яде. Баща ми му казва: „Гладен ли си? Пий вода“, казва Родриго.

Франсиско започва кариерата си в Спортинг, но след това преминава в Порто. Този сезон той е част и от първия отбор. През февруари Чико прави дебют, тъй като в отбора на баща му има доста контузени и болни футболисти. 18-годишният талант натрупа 14 мача за първия отбор, а от тях два са в Шампионската лига и един в турнира за Купата на Португалия.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS