Серия А иска УЕФА да спре всички мачове за седмица

Ръководството на Серия А призова всичко клубове, които все още са част от европейските клубни турнири да спрат своето участие в тях и да преустановят тренировки в продължение на седем дни на фона на пандемията от коронавирус.

От Серия А са призовали УЕФА за пълното спиране на футбола в рамките на седем дни.

Всички италиански спортни събития бяха прекратени поне до 3 април, тъй като вирусът продължава да се разпространява бързо в цялата страна.

През последните 19 дни има общо 827 смъртни случая, включително 196 само през последните 24 часа, а 1028 човека са в интензивните отделения по болниците в страната.

Много клубове вече прекратиха тренировки за следващата седмица, като видяха, че няма мачове, но изявлението на Серия А призова всичко отбори да последват примера.

От Серия А призоваха УЕФА и ФИФА да дадат приоритет на опазването на здравето на професионалните играчи.

Мачовете в Лига Европа Севиля – Рома и Интер – Хетафе бяха отложени без да бъдат определени нови дати.

Коронавирусът вече е обявен за световна пандемия от Световната здравна организация, като случаите се очаква да нараснат бързо в цяла Европа.

УЕФА продължава да настоява, че не е необходимо отлагането на нито един от техните турнири, включително и Евро 2020.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още