Сериозен интерес към програмата на БФС „Хайде да ритаме“ и в Сливенска област

dsport.bg

При голям интерес преминава инициативата на Българския футболен съюз „Хайде да ритаме” в малките населени места на Сливенска област, похвалиха се от БФС. В безплатните тренировки, които се провеждат вече повече от месец, досега се включиха над 250 деца, а в началото на август към тях ще се присъединят други 150 малки футболисти от 2 до 4 клас от още шест населени места. Така програмата само в тази област ще обхване общо 20 градчета и села. Навсякъде тренировките и мачовете предизвикват огромни емоции - както у подрастващите, така и у техните родители, а също така и у местните кметове.

По програмата „Хайде да ритаме” момчета и момичета придобиват основни футболни навици и умения и се запознават с правилата на футболната игра, като развиват както любов към спорта, така и основни ценности в живота.

На 18 юли сборен отбор от 15 малки футболисти от 7 населени места в 4 общини на Сливенска област взе участие във футболния турнир ”Карандила рита”. Това бе и първата официална изява на отбор „Хайде да ритаме”, воден от треньорите Лъчезар Дойчев и Коста Янев.

След приключване на футболния турнир всички участници получиха награди, осигурени от Община Сливен и връчени на малчуганите от заместник кмета на Община Сливен Пепа Чиликова. Децата бяха зарадвани и с футболни топки от Областния съвет на БФС в Сливен.

Малките футболисти изгледаха и последната среща на мъжкия турнир по мини футбол от веригата „България, Хайде да ритаме”. В нея отборът на Форест (Пазарджик) спечели купата, която беше връчена от председателя на ОС на БФС в Сливен Райчо Райчев.

Съвсем наскоро със сериозен успех приключи и вторият сезон на друг grassroots-проект на БФС – „Безплатни тренировки“, също част от програмата „Хайде да ритаме“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още