Сериозни мерки за сигурност по време на Левски - ЦСКА

dsport.bg

Сериозни мерки за сигурност ще има в София преди, по време и след края на дербито между Левски и ЦСКА. Това информира пресцентърът на МВР. Двубоят е утре от 14:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Ето какво публикуваха от МВР:

"На 15 февруари (събота) от 12:30 ч. ПФК Левски, съвместно с Националния клуб на привържениците на Левски, ще проведе шествие под надслов "Левски, ти си всичко за нас". То ще се състои непосредствено преди футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА - София и е съобразено с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съгласувано и разрешено от Столична община. Маршрутът - от  бул. "Тодор Александров" по бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Йосиф В. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков", с крайна точка Национален стадион "Васил Левски". От 14.45 ч. на Националния стадион "Васил Левски" започва и футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА.

В тази връзка Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 ч. Привържениците на ПФК Левски ще бъдат настанявани в секторите "А" и "Б", а привържениците на ПФК ЦСКА - в секторите "В" и "Г".

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част", се казва в изявлението на пресцентъра на МВР.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още