Софийският градски съд остави без уважение искането на 217 футболни клуба за свикване на извънреден Конгрес на БФС. Решението е от 2-и април 2024-а година по частно търговско дело номер 204/2022 години по описа на СГС, ТО, VI-9 състав.

Молбата беше депозирана в съда на 13-и януари 2022-а година от въпросните клубове с искане да се свика извънреден конгрес на централата с дневен ред за избор на президент, нов изпълнителен комитет и други.

Клубовете са защитени в иска им от адвокатска кантора, която е ангажирана от Димитър Бербатов и го представлява по делата срещу БФС в съда.

СГС е приел, че не са били на лице законовите основания за свикването на такъв извънреден Конгрес и е отхвърлил искането. Постановеното решение може да бъде обжалвано на следваща инстанция.

Това дело беше заведено от клубове, които бяха опозиция на предишния президент на БФС Борислав Михайлов. То стартира след Конгреса на 12-и октомври 2021-а година, когато Михайлов спечели срещу Бербатов. Загубилите след това обжалваха резултата, а паралелно с това беше внесена и въпросната подписка за свикване на още един, нов конгрес.

Бивш спортен министър каза мнението си са БФС и Георги Иванов

„Синя“ България ликува! Левски се освободи от оковите на НАП

Левски ще настоява дербито с ЦСКА да се играе без гостуващи фенове (ВИДЕО)

Сираков: Взимаме минимум петима нови играчи през май (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS