Главният изпълнителен директор на украинския клуб Шахтьор Донецк, Сергей Палкин, заплаши да съди Тотнъм, ако се опитат да подпишат с израелския футболист Манор Соломон като свободен агент.

Тотнъм проявява интерес към 23-годишния Соломон, който прекара сезон под наем във Фулъм миналата година, след като договорът му с Шахтьор беше спрян след войната в Украйна.

ФИФА реши, че всички чуждестранни футболисти в Украйна и Русия могат да прекратят договорите си, ако искат да напуснат страната. Соломон направи точно това, но има още една година от договора си с Шахтьор.

Спортният арбитражен съд потвърди решението на ФИФА, но Шахтьор планира дело във Федералния съд на Швейцария и подаде жалба до Европейската комисия, а Палкин заплаши Тотнъм да не се опитва да се възползва от ситуацията.

„Вече се свързах със Соломон и неговия агент и го поканих обратно в нашия клуб. Той може да играе всички мачове в Шампионска лига, но вярва, че ще остане в Англия. В крайна сметка не знаем къде ще отиде, но ако отиде в Тотнъм, ще ги срещнем в съда. Можете ли да си представите – плащаме много пари за този играч, а Тотнъм в крайна сметка го получава безплатно. Разбира се, това не е честно и е неуважение към нашия клуб“, каза Палкин пред ESPN.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS