Шампиони на Левски отбелязват 147-та годишнина от обесването на Апостола на свободата

dsport.bg

Обединен спортен клуб “Левски” ще отбележи на 19 февруари 147-та годишнина от обесването на Васил Левски. Събитието ще се състои от 11 часа пред паметника на Апостола в парк “Герена”. Цветя ще положат европейските шампионки в борбата Миглена Селишка и Мими Христова, трикратният сребърен олимпийски медалист Александър Томов, голямата треньорка Нешка Робева, волейболната легенда Владимир Николов, “златното” момиче Любомира Казанова.

На събитието ще присъстват кметът на район “Подуяне” Ева Митова и Ирена Димитрова – директор на дирекция “Спорт и младежки дейности” в Столична община. Поканени са министър Красен Кралев и зам.-министър Стоян Андонов.
По време на церемонията ще бъдат наградени победителите от конкурса за есе на тема “Ако Левски беше жив...” Литературното състезание се организира по инициатива на ОСК “Левски”, районна администрация “Подуяне” и дирекция “Спорт и младежки дейности” на Столична община. В конкурса се включиха деца от шестите и седмите класове на училища в район “Подуяне”, като бяха отличени шест произведения.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още