Шампионската купа, която ще заслужи победителят на Европейското първенство по волейбол за мъже, пристигна в София. Шампионатът на планетата стартира на 28 август и ще продължи до 16 септември, а България е съдомакин на престижната надпревара заедно с Италия.

Златното отличие бе изложено днес във фоайето на „Милениум център“ в столицата, където ще остане в рамките на два дни (23 и 24 август).

Купата ще бъде напълно достъпна за фенове. Всеки, който желае да си направи снимка за спомен с нея или просто да я види на живо, може да го направи в сряда и четвъртък между 10:00 и 19:00 ч.

"ЕвроВолей във Варна е най-голямото спортно събитие в България за тази година. Представянето пред феновете на Златната купа, която на 16 септември ще бъде вдигната от шампиона на Стария континент, дава допълнителни емоции и уникална възможност за приятелите на волейбола", заяви Любомир Ганев, президент на Българската федерация по волейбол.

Десетки нетърпеливи да се докоснат до купата вече направиха своите снимки за спомен, а мнозина побързаха да си вземат автограф и от една от най-големите звезди на родния волейбол Любомир Ганев.

Преди да пристигне в София купата бе показана и в град Варна. Морската ни столица е домакин на срещите от Група В, както и на четири осминафинала и два четвъртфинала. По време на първенството, което ще се проведе в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна, ще има специална фен зона, в която всички любители на красивата игра ще могат да си направят снимка за спомен.

Женският национален отбор на България е на осминафиналите на Евроволей

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS