Треньорът на Барселона Шави може все пак да напусне Барселона през лятото, въпреки решението си да остане. Този път той е ядосал здраво шефовете на каталунците със свое изказване.

Според Марка напрежението в клуба се е покачило, а АС твърди, че Жоан Лапорта е наредил на спортния директор Дек да започне търсенето на нов треньор. Cadena SER, най-популярната радиостанция, посочва, че водещи фигури в Барселона Барселона оказват голям натиск върху Лапорта да уволни Шави и че треньорът и неговият треньорски щаб са били помолени да напуснат клуба.

Преди два месеца Шави оттегли решението си да напусне клуба след края на сезона, а сега публично обяви, че Барселона няма парите да се състезава с Реал Мадрид.

„Феновете трябва да разберат, че тази Барселона не е тази отпреди 25 години. Преди треньорът на Барселона идваше при президента и казваше „Искам този играч, и този, и още един“. Ако няма нови попълнения ще бъде много трудно. Ще се опитаме да се справим с Реал, но смятам, че ситуацията е много трудна, особено в икономически план разберете това“, бяха противоречивите думи на Шави на пресконференция.

В Испания твърдя, че ръководството на клуба е изключително ядосано от думите на Шави не само заради изразения песимизъм, но и защото Шави е говорил съвсем други неща на срещата с Лапорта.

Шави: Държим съдбата ни в собствените си ръце

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS