Шеф на АДО Ден Хааг: Допуснах грешка, като назначих Пардю

dsport.bg

Изпълнителният директор на нидерландския АДО Ден Хааг Мохамед Хамди сподели, че е допуснал грешка преди година, когато е назначил за треньор на тима настоящият спортен директор на ЦСКА Алън Пардю. Британецът пое отбора в тежък момент с идеята да го спаси от изпадане. Той обаче води тима в само 8 мача, след което първенството бе прекратено заради пандемията от коронавирус.

Хамди заяви пред Omroep West, че няма нищо против Пардю, но по онова време АДО се е нуждаел от друг тип наставник.

"Търсихме треньор и беше много трудно, защото повечето специалисти не искаха да се нагърбят със сложната задача да спасят отбора - рискът от провал бе твърде голям. Ако сега трябваше да избирам, щях да подходя по друг начин. Не казвам нищо лошо за Алън Пардю - нито като човек, нито като треньор, защото той се е доказал, но по онова време се нуждаехме от различен тип наставник и аз трябваше да взема друго решение", заяви шефът на нидерландците.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още