Шеф на Дунав с ексклузивно разкритие за ситуацията при "драконите"

Веско Вълчев Веско Вълчев

Собственикът на Дунав Красен Кръстев разкри в специално интервю за dsport и Дарик радио скандални случки през последните месеци. „Драконите“ загубиха мястото си в българския елит, а Кръстев обяви, че повече не желае да издържа клуба и е готов да подари акциите. Самият той разкрива какви са причините за това негово решение.

„Ще го бъде Дунав. Бил го е преди нас и след нас ще го бъде. Зависи какво ще решат хората в Русе. С най-добри чувства към всички, може би имаме доза вина. От добро сърце сме оставили една шапка пари. И получихме нож в гърба", заяви шефът.

„Имаме разговори с едно сдружение на феновете и бизнесмените, които стоят зад тях. Имаме някаква договорка с тях. Утре, най-късно в други ден ще се видим и ще коментираме. Обещал съм да им покажа цялата документация. Клубът няма никакви задължения, с изключение на една вноска към общината", заяви Кръстев.

„Цялата история има малко предистория. Около 15 май се водиха едни кореспонденции. Нагърбиха мен, за да мога да се прибера в България. Изкарах карантина, сезонът чукаше на вратата. Нямаше никакви разминаваници. Има определени кръгове в Русе, които си водят някакви словесни войни. Явно има определени интереси. И така се започнаха някакви инсинуации. Явно Людмил Киров е бил доста подведен или може би така си го е мислил. И той тръгна на една война срещу родния си клуб. Не одобрявам. Не мога да си представя как може да изречеш такива неща срещу родния клуб. Людмил Киров има получени заплати до месец май. Футболистите имат получени заплати до месец юни. Аз мога да го докажа това. Всичкото беше направено с извиване ръцете на хората, които искаха да дават пари. Докато ние нямахме черно на бяло документация, че сме собственици, аз нямах право да давам пари. Това беше наистина така. На 6 юни минахме нотариална заверка, после вкарахме документите в Агенцията по вписвания. Има си процедури, които трябва да се следват“.

„Аз проведох един разговор с хората в Швейцария. Аз знам какво е да няма една стотинка да се даде за нещо. Ние трябва да дадем пари. Аз гарантирах за това нещо. Бяха преведени пари в една сметка, но с нея ние не оперираме, ами старите собственици на клуба. Само в името на момчетата и отбора преведохме пари. Наистина бях на крачка още тогава дали да ги раздам или не. Това беше в деня, който Людмил Киров направи тези изявление относно клуба. Дунав Русе да продължи в efbet Лига това беше целта, но Дунав изтърва да има подсигурен бюджет за новия сезон. Извиване отново на ръце, бях в Германия, пристигнах в България малко преди баража и казах да тръгват към София, защото ще си получат заплатите. Всички футболисти се наобядваха и си отидоха вкъщи да си легнат, чакаха да си вземат парите и тогава да тръгнат на мач. Те мислеха само за това нещо, не за друго“, огорчено разказа Красен Кръстев.

„Аз още тогава разбрах, че Дунав няма да успее. Те имаха да получават само една заплата. Гледаме по телевизията, знаем и на Левски състояние, и на други отбори. В един момент си зададох въпроса ние това нещо трябва ли да го правим изобщо, щом те не искат. Много ме подразни и обществеността. Людмил Киров засяга клуба. Чашата преля с едно последно действие. Бяха дошли постъпления в сметката на клуба от телевизионни права и спонсорски договори и ние бяхме осведомени четири-пет дена по-късно“.

„Няма шанс ние да издържаме клуба във Втора лига. Казах, че давам акциите, на който ги иска. Получавате акциите, работете! Ако обществеността в Русе иска да има клуб, да заповяда. Така си избраха те и то определени хора. Всеки има претенции, жалко, че се отразява на клуба. Може и да се справят, защото в момента продължават да действат договори с няколко компании, които осигуряват 50% от бюджета на клуба за Втора лига. Не е така плачевно състояние както го създадоха някои журналисти. За пръв път разговарям с някого и давам обяснения. Наслояваше се негативна енергия и това оказа влияние. Действието на Людмил Киров беше едно от ключовите неща Дунав да загуби мястото си. Обяснението беше, че направил така, защото искал да се маха. Аз такова нещо не мога да си го обясня. Искаш да се махаш пък изливаш помия по клуба. Като искаш да се махаш, взимаш си багажа и си тръгвай!“, завърши Кръстев.

Цялото интервю може да чуете в прикаченото аудио!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още