Шеф на Локо Пд: Притежаваме 50% от акциите, като за останалите 50% имаме договорки с Крушарски (ВИДЕО)

dsport.bg

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Лъчезар Димитров изрази увереност, че амбициите на новите собственици на "черно-белите" за развитието на клуба са големи и заяви, че основната им цел е Локомотив да изгради собствена идентичност. Димитров даде интервю пред клубната телевизия, в което говори за развитието на детско-юношеската школа и участието на Христо Крушарски в управлението на пловдивчани. 

"Планът ни за следващите пет години включва изграждане на инфраструктурата на стадиона и прилежащите му площи, за да може да привлечем всички привърженици на Локомотив Пловдив на нашия стадион. Второто най-важно нещо е изграждането на детско-юношеската школа на клуба. Искаме всички, които тренират в академията, да имат амбицията един ден да стигнат до представителния отбор на Локомотив. Третото нещо по важност е привличането на капитал, различен от този, който вече сме осигурили, защото това ще ни даде глътка въздух. Ние гледаме на Локомотив Пловдив като на един проект, който искаме да има идентичност. Точно заради това държим много на привличането на млади български футболисти. Трябва да изградим един устойчив бизнес модел, който да бъде издържан във времето и да остане такъв и след като дойде друг собственик след години", започна Димитров.

Изпълнителният директор на "смърфовете" коментира и темата с изграждането на тренировъчната база на клуба: „Във връзка с детско-юношеската школа проектът ще се развие на няколко етапа. Първо, ще изградим едно изкуствено игрище, чийто строеж ще стартира с началото на пролетта на 2023 година и ще продължи в рамките на 3-4 месеца. На втори етап от строителството планираме изграждането на две игрища с естествено тревно покритие. В момента търсим финансиране за тях, но мога да ви уверя, че то ще бъде осигурено в необходимите срокове. Общо игрищата ще бъдат 5 или 6, след което планираме да изградим спортно-възстановителен център и е възможно да има общежитие, столова и прилежащи съоръжения."

Димитров обърна внимание и на предстоящата зимна селекция в тима, както и на появилата се информация, че собствениците на "смърфовете" имат намерение да закупят няколко чуждестранни отбора, в които също да инвестират: "Плановете на собствениците са дългосрочни. Работим в няколко направления. Водим разговори с няколко клуба от чужбина, като целта ни е да правим ротация на футболистите и ще обменяме опит. По този начин ние ще разширим кръгозора на нашата дейност и тя ще стане икономически по-рентабилна. Правилно е да се работи в колаборация с други клубове, но Локомотив винаги ще бъде приоритет за нас. Зимната селекцията отново ще бъде насочена основно към млади български футболисти, които да са ядрото на отбора."

Лъчезар Димитров разкри, че в помещенията под новата трибуна "Бесика" на "Лаута" ще бъдат направени фен магазин, музей и ресторант и коментира отношенията на новите собственици на "черно-белите" с бившия финансов благодетел на клуба Христо Крушарски. "Отношенията ни с Христо Крушарски са изчистени. Приветствам го най-малко заради успехите, които е постигнал отборът по негово време. Ние успяхме за периода, откакто сме в Локомотив Пловдив, да наваксаме всякакво забавяне на заплатите и продължаваме да изчистваме голяма част от задълженията на клуба. По отношение на собствеността - ние притежаваме 50 процента от акциите, като за останалите 50 процента имаме договорки с Крушарски. Клубът се управлява от Управителен съвет, а за да се стигне до неговата смяна това трябва да стане със 75% от акциите. Ние обаче не държим на всяка цена да придобием и другата половина от акциите, защото за нас от първостепенно значение е да се развива Локомотив и е по-важно капиталът, който евентуално бихме вложили в закупуване на акциите, да бъде пренасочен към финансирането на клуба", завърши изпълнителният директор на пловдивския тим.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ