Шеф на Ман Юнайтед: Футболният бизнес ще се промени

Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд е на мнение, че клубовете няма да харчат "стотици милиони" за привличането на нови играчи през летния трансферен прозорец, тъй като ще имат предвид финансовото въздействие на пандемията от COVID-19.

Професионалният футбол в Англия е спрян от 13 март поради ситуацията с коронавируса и много английски клубове натрупаха огромни загуби.

"Не бива да се заблуждава никой от мащаба на проблемите, пред които е изправена футболната индустрия. Разбира се, през летния трансферен прозорец нещата няма да бъдат както обикновено, клубът ни не е изключение", каза Уудуърд за "Sky Sports".

"Както винаги, приоритет за нас ще остане най-доброто за отбора, но трябва да видим как пандемията ще се отрази на цялата индустрия, трансферния прозорец и финансовата картина. След това ще може да се говори за завръщане към нормалния живот. Като се има предвид това, мисля, че слуховете за трансфери на някои играчи за стотици милиони лири през лятото не съответстват на настоящите реалности в спорта", добави той.

В медиите вече се появи информация за възможен трансфер в Юнайтед на полузащитника на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, чиято стойност се оценява от Transfermarkt.com на 117 милиона евро.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още