Шеф в Борусия потвърди: Гьотце напуска отбора през лятото

Спортният директор на Борусия Дортмунд Майкъл Зорк разкри, че клубът ще се раздели с Марио Гьотце след края на настоящия сезон, когато договорът на халфа изтича. Футболистът ще напусне клуба като свободен агент.

"Това лято нашите пътища с Марио Гьотце ще се разделят. Това е взаимно и уважавано и от двете страни решение. Марио е страхотен човек. Той е много добър играч, който излезе от нашата школа. Сега търси нова предизвикателство, може би зад граница", заяви Майкъл Зорк пред Sky Germany.

Немският полузащитник записа 218 мача за Борусия, но през календарната 2020 година не влиза в сметките на Люсиен Фавр и записа едва 20 минути игрово време. Мениджърът на "жълто-черните" дори сподели мнението си, че Гьотце не пасва на системата на игра в тима. 

Фавр: Марио Гьотце не пасва на системата ни на игра

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още