И тази година футболистите на ЦСКА спазиха традицията да участват в атрактивен коледен клип. Колектив, дисциплина и забавление бяха ключовите неща на снимачната площадка. Създадената атмосфера беше типична за светлия празник, а неподправеното поведение и отношение на играчи и треньори към извънтренировъчния процес показа, че всички са като едно голямо и задружно семейство, съобщи сайтът на "червените".

Като гостоприемен домакин се прояви бранителят Петър Занев. Капитанът на тима лично се нагърби с най-важната задача - направата на коледните лакомства. Облечен в стилна униформа и с рецептурник в ръка, Шеф Занев сформира своя екип за шоу кухнята и отговорно контролираше всичко. Със същия плам и ентусиазъм покрай него се включиха стражът Витаутас Черниаускас, защитникът Пламен Гълъбов и халфът Кристиян Малинов. Последният дори си заслужи прозвището „Беят на брашното и захарта“, заради артистичното боравене с продуктите, типично за световноизвестния готвач „Salt Bae”. Кошмарите в кухнята на карето импровизатори обаче бяха позитивни, а продукцията им - тематично ориентирана с армейски мотиви и цветове. Първи с наслада и любопитство я дегустираха симпатичните хлапета на техните съотборници, които не скриха задоволството си от вкуса на сладките.

Близо до тях пък кондиционният наставник Кирил Динчев редеше пъзел от оригинално направени шоколадови бонбони заедно с дъщеричката си Магдалена. И без GPS-системи, младоците Мартин Смоленски и Митко Митков бързо се ориентираха в заниманието и прилежно им асистираха, а крайният резултат се изрази в познатия и любим рефрен на всеки привърженик “Още от дете, запали моето сърце“.

Не по-малко суматоха, оживление и усмивки имаше покрай елхата. С украсата й се заеха семействата на португалците Рубен Пинто и Тиаго Родригес. Техните наследници Густаво и Сантяго не само помагаха да се закачат играчките, но и загатнаха от малки за футболни заложби. Ирландецът Греъм Кери малко се озори под тежестта на многобройните подаръци, но заедно с  вечно усмихнатите си дечица  Джаксън и Марлоу се справи и дружно наредиха опакованите изненади под коледното дърво. 

Армейските играчи показаха, че независимо от мястото и обстоятелствата винаги могат да демонстрират класа и умения. Макар и с няколко фалстарта и повторения, те сложиха точка на вълнуващата вечер с успешно адаптирано и изпълнено „Bin Challenge” във фоайето на хотел „Витоша“. Логично главната роля да дирижира действията на колегите си бе поверена на голмайстора на тима Евандро. Окуражаван от щерка си Алис, кариоката нагледно доказа защо бразилците са най-техничната футболна нация на света. Той не позволи коженото кълбо да падне на земята, умело пренасочвайки го през целия тим. Наставникът Милош Крушчич остави възпитаниците си да се забавляват, докато обсъждаше със своя щаб последните за годината тактически задачи. Накрая всички треньори дадоха ясно и конкретно наставление: „Весела Коледа, армейци!“

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS