Изпълнителният директор на Берое Илко Русев заяви, че той лично държи Димитър Димитров да остане начело на отбора и през следващия сезон.

Договорът на Димитров изтича в края на сезона, но предстоят разговори относно неговото продължаване.

„На треньорския екип също изтичат договорите. Изцяло с Димитър Димитров и неговия екип обсъждаме бъдещето на клуба - договорите на играчите, които изтичат. Аз лично държа Херо да остане. Предстои ми да говоря с него на тази тема и да чуя неговото мнение. Ще се радвам, ако той остане и догодина в Берое“, коментира Русев в интервю за dsport.

„През последните години все малко не ни достига да се класираме за европейските клубни турнири. Бяхме зависи от други отбори, които трябваше да спечелят Купата на Българи, за да се отвори още една възможност и да играем бараж, което не се случи. Не искам да поставям летвата дали ще се класираме или няма да се класираме“, добави той.

„Шампионатът е до лятото и ние трябва да мислим в перспектива за отбора и какво ще представляваме през следващия сезон. Нямаме време за губене и изцяло сме насочени към бъдещето и подобряването на състава. Надявам се с този треньорски екип и запазването на по-голямата част от футболистите, които в момента са в отбора“, продължи изпълнителният директор на Берое.

„Погледът ни до голяма степен е насочен към българските футболисти. Говорихме доста за чужденците, но отбор, който иска да преследва по-сериозно цели има нужда от чуждестранни попълнения. Опитваме се да намерим подходящи футболисти, които играят в българския шампионат, играят в други отбори, могат да паснат на вижданията на старши треньора и да са полезни на нашия отбор. Когато има такава възможност, се опитваме да се възползваме, защото колкото и на мен да не ми харесва, добрите български футболисти се търсят от повечето клубове, а изборът не е толкова голям за съжаление. Имаме ли някаква възможност се опитваме да се възползва“, каза още Илко Русев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS