Любо аут от ЦСКА, очаква се и Стоилов

Шефът на Дисципа: Няма натиск върху нас

Георги Атанасов Георги Атанасов

Председателят на Дисциплинарната комисия доц. д-р Юрий Кучев говори за дисциплинарния правилник, за предишни препоръки и редица други подобни аспекти от играта. Кучев бе категоричен, че не е имало натиск върху него. 

"Критериите винаги са били едни и същи, вземаме ги в консенсус. То си пише в дисциплинарния правилник. Плакатът на ЦСКА в дербито нямаше нищо притеснително, но над него имаше символи, на които съответната комисия "Етика и феърплей" каза, че това не са символи, които да забранени изрично от ФИФА и УЕФА. Дисциплинарната комисия не отменя и не дава картони."

"Имало е предложения, които не са били приети на Изпълком. За обидните скандирания глобата е 1000 лева, няма никакъв смисъл от това наказание. Затова ние дисциплинарната комисия измисли на група скандирания да е 1000 лв. Ако в мача вие го направите 5 или 6 пъти, значи 6000лв. При следващата среща, ако пак се случи, затваряме стадиона за публика, защото ние наказваме футболистите за деянията на зрителите. Вече при следващи мачове ако се продължава, ще се отнемат точки или до по-драстични мерки. Това категорично се отказа" продължи Кучев. 

"Като председател на комисия, никой не ми се обаждал да взема решение за съответната ситуация. Преди много години ми се е случвало на 2 пъти да разговарям с Венци Стефанов, но не да ми каже какво да направя, а защо ме наказа, защо ми отряза главата и ми се налага да му показвам дисциплинарния правилник и тн. Наказанието е взето и точка. Някой да ми се обади и да ми каже направи това, няма как да убедя другите 7, няма как да стане, това е абсурдно." 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още