Шефът на Хофе: Есента ще се предлага ваксина срещу коронавирус

Собственикът на Хофенхайм Дитмар Хоп, който също така е и шеф на софтуерния гигант SAP и фармацевтичната компания CureVac, която разработва ваксина срещу коронавируса, заяви, че такава ще има, но най-рано есента. Той е категоричен, че първо трябва да се направят обстойни тестове на медикамента, след което той да бъде пуснат на пазара.

Спасението от коронавируса може да дойде от най-мразения човек в германския футбол

Хоп коментира и слуховете, че Доналд Тръмп му е предложил 1 милиард долара за правата върху производството на препарата. 

"Първо трябва да се направят тестове върху животни, а след това и на хора. Но мисля, че можем да предположим, че през есента ваксината вече трябва да се предлага. Именно тогава ще дойде следващата вълна на инфекцията. Аз лично не съм разговарял с господин Тръмп, той е разговарял с компанията. Попитах ги какво мислят за това и разбрах, че не е опция. Не е редно германска компания да разработи ваксината и тя да се използва изключително в един регион, а не в целия свят. Това не беше вариант за мен", обясни милиардерът.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още