Шефът на италианския футбол: Никога няма да се подпиша за прекратяването на сезона

| Италия

Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че никога не би прекратил настоящия футболен сезон.

Не веднъж Гравина изяви публично желанието си кампанията в Серия А да бъде завършена въпреки пандемията от COVID-19, която постави под карантина спорта в почти цяла Европа. Така единственият вариант, при който сезонът може да бъде прекратен изисква намеса на италианското правителство.

Гравина: Хората, призоваващи сезонът в Серия А да бъде анулиран, не обичат футбола

Шефът на футбола в Италия: Първенството може да продължи и до октомври

„Докато аз съм президент на италианската футболна федерация, никога не ще се подпиша сезонът да бъде прекратен, тъй като това ще означава смърт за футбола“, твърдо заявява Гравина.

„Защитавам интересите на всички, така че, повтарям - отказвам да прекратя сезона освен ако няма обективни причини, свързани със здравето на всички участващи, но някой трябва да ме убеди в това и да ми попречи да продължа напред. При тотално прекратяване системата ще загуби 700-800 милиона евро. Ако играем без публика, загубите ще бъдат около 300 милиона, а ако рестартираме сезона с публика, загубите ще са около 100-150 милиона, въпреки че последният вариант не е реалистичен. Имаме сериозни договорни отговорности към международни партньори и институции, като УЕФА и ФИФА“, допълни Гравина.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още