Президентът на Урал, където играе българинът Николай Димитров - Григорий Иванов заяви, че според него сезонът в Премиер лигата на Русия трябва да бъде анулиран. Първенството беше прекъснато заради коронавируса 9 кръга преди края, а лидерът Зенит има аванс от 9 точки пред Локомотив (Москва) и Краснодар. Урал, където играе Николай Димитров, е на 11-о място.

"Мисля, че в началото на април ще се състои дистанционно заседание на клубовете. Ще обсъдим какво да предприемем. Повече не мога да задържам футболистите. Аз съм за приключване на сезона без шампион и изпадащи", каза Иванов.

"Разберете, в момента не знам какво да правя с играчите. В Москва карантината започна по-рано, но в Екатеринбург е отскоро. Футболистите трябва да плащат квартири и хотели. Всички чужденци искат да се приберат при семействата си", продължи босът на Урал.

"Намаляване на заплатите? Не знам как е при другите клубове, но при нас заплатите не са толкова големи, а и са в рубли. Това означава, че чужденциет от страните в Еврозоната вече са загубили 20% заради разликата в курса. Не е добре при това положение допълнително да им орежем възнагражденията", обясни Иванов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS