Шефът на НВЛ, Мартин Стоев и по-малки клубове подкрепят Боре Кьосев за нов президент на БФВ

Инес Павлова Инес Павлова

Доста, но по-малки клубове подкрепят Борислав Кьосев като кандидат за нов президент на Българска федерация по волейбол. Досегашният вицепрезидент на централата ще разкрие повече подробности около своята кандидатурата на пресконференция утре по обед. На срещата с медиите по наша информация ще бъдат Мартин Стоев като представител на „Сливнишки Герой“, Пламен Христов, председателят на Национална волейболна лига Нина Николова, представители на клубове от Перник, Тетевен, Етрополе и други.

Кандидатурата на Борислав Кьосев за председател на УС на БФволейбол бе внесена официално днес в деловодството на федерацията.

Припомняме, че преди две седмици бе издигната кандидатурата на настоящия вицепрезидент Любо Ганев от инициативен комитет от 51 клуба, който иска промени в родния волейбол и федерация, както и извънредно Общо събрание на 16 януари.

По наша информация утре на извънредно заседание на УС на БФВ от 10 часа ще се обсъжда точната дата (16 или 20 януари) пък за извънредно Общо събрание на централата, на което със сигурност ще има избор на нов президент на БФВ. Утре УС ще заседава по 6 точки, като едната ще бъде тази за ново Общо събрание. Редовното такова е на 20 декември в Казанлък, а следващото през януари ще бъде извънредно, където ще има смяна на властта. Има обаче и желаещи подобно извънредно Общо събрание да бъде след края на първенствата през април, но тепърва ще се решава кога ще бъде точно сбирката за избор на наследник на инж.Данчо Лазаров.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още